האם קיים קשר בין עישון קנאביס לספורט?

בשנים האחרונות הפך עישון הקנאביס לנפוץ הרבה יותר וכיום מדובר על תופעה רווחת למדי. בדיוק בגלל זה עולות לא מעט שאלות אצל משתמשים רבים שרוצים לדעת איך משתלבים הצריכה של קנאביס והרגלים אחרים בחיים יחד. בפרט, נראה כי השאלה הנפוצה ביותר היא האם קיים בין עישון קנאביס לספורט, וזה הזמן לעשות קצת סדר בדברים. אם גם אתם משתמשים בקנאביס מחד, אך מאידך מקפידים על שגרת כושר גופני, חשוב מאד להבין איך הדברים האלה יכולים לעבוד ביחד בצורה טובה. בואו נתחיל מאופן השימוש המומלץ ביותר עבור ספורטאים ובכלל.

עישון – אאוט, אידוי – אין

אז קודם כל, עוד לפני שנדבר על הקנאביס עצמו, בואו נדבר על דרכי הצריכה הפופולריות. עד ימינו אנו נראה כי אופן הצריכה המקובל ביותר הוא עישון (עם או בלי טבק ותחליפים), וזהו בלי ספק הדבר הבעייתי ביותר כשמדובר על ספורט וכושר גופני. שאיפת עשן לריאות היא לא רק מזיקה, אלא פוגעת משמעותית בביצועים הספורטיביים וזה הרבה פחות מומלץ. החלופה הכי פחות מזיקה עבור ספורטאים כיום הוא מכשיר וופורייזר המאפשר לאדות את הצמח בטמפרטורה גבוהה ללא שריפה. אחרי שדיברנו על אופן הצריכה המומלץ, בואו נגע בעוד כמה נקודות חשובות בנושא של קנאביס וספורט.

קנאביס וספורט

אז נתחיל עם התכונה החשובה והטובה ביותר קנאביס והיא היכולת של הצמח לשכך כאבים באופן משמעותי. החומרים הפעילים שקיימים בצמח (שנקראים THC ו-CBD), הם כאלו בעלי תכונות אנטי דלקתיות המסייעות להקלה על כאבי שרירים. מעבר לכך הקנאביס גם עוזר באופן משמעותי בהרפיית השרירים, דבר שעבור ספורטאים הוא לא אחת מבורך. על כן יש כאן יתרון ברור ועם שימוש מושכל קנאביס עשויי לעזור לספורטאים. בפרט נראה כי ספורטאים הסובלים מכאבים כרוניים ופציעות כרוניות יכולים בהחלט להיעזר בקנאביס על מנת להקל עליהם. בנוסף לשימוש בוופורייזר אגב, ניתן לצרוך את הקאנביס דרך המזון עם חמאת קנאביס או באמצעות טיפות של שמן קנאביס. אנחנו כמובן ממליצים לפנות לרופא המטפל לפני כל החלטה ורפואית שתעשו, על אחת כמה וכמה כשמדובר בעישון קאנביס.

 

 

מתי כדאי לצרוך קנאביס כשעושים כושר על בסיס קבוע?

זוהי בהחלט שאלת המפתח והתשובה לשאלה הזו תכריע האם השילוב בין קנאביס לכושר גופני יעבוד. באופן כללי כדאי לא לצרוך קנאביס לפני אימון (לא יותר משלוש שעות לפני לפחות). הסיבה היא שהקנאביס יאט את הביצועים שלנו ולא יאפשר לנו להפיק מעצמינו את המקסימום. מנגד, עדיף לצרוך קנאביס לאחר האימון. הוא ישחרר את השרירים כאמור ויאפשר לגוף להירגע ולחזור לקצב הטבעי שלו. שימו לב שלא לצרוך מייד לאחר האימון, אלא כשעה אחרי פחות או יותר.

ומה לגבי הכמות?

כאן כבר מדובר על עניין אינדיבידואלי לחלוטין. מומלץ תמיד שלא להפריז בכמויות, אבל זה בהחלט משתנה מאדם לאדם ותלוי בניסיון ובאופן ההשפעה על הגוף והראש, ובתיאום עם הרופא המטפל.

שימו לב למאנצ׳ים

כאן יש לנו נקודת תורפה לא קטנה. חשוב לזכור כי שמירה על כושר גופני כוללת גם הקפדה על תזונה נכונה ומסודרת והרעב המוגבר אחרי צריכה יכול לדחוף רבים לאכילה מוגזמת עם מזון לא בריא. הכינו לעצמכם חטיפים בריאים לרגעים האלו ונסו לרתום את המאנצ׳ים לארוחות החלבונים הגדולות שלאחר האימון.

לסיכום

קנאביס יכול לעבוד עם כושר גופני אם עושים זאת בחכמה. הקפידו על שימוש בזמנים נכונים, אל תתפתו למאנצ׳ים מוגזמים ובעיקר הימנעו מעישון שיפגע בבריאות ובביצועים, ותתייעצו עם הרופא המטפל. הקפדה על הדברים האלו תאפשר ליהנות משני העולמות.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד

נגישות