האם אכילת בשר תורמת לבניית השריר?

אם אתם מעוניינים לחזק את השריר שלכם ולבנות אותו, אתם צריכים לאכול בשר. במאמר הבא נסביר מה הקשר בין אכילת בשק לבניית שריר, כמה בשר מומלץ לאכול, איזה בשר כדאי לבחור ולא פחות חשוב מזה, איך כדאי לצרוך אותו.

מה הקשר בין אכילת בשק לבניית שריר?

הבשר שאנחנו אוכלים מכיל שני מרכיבים שמסייעים בבנייה של רקמת השריר, חלבון וחומצות אמינו. הבשר הוא מקור עיקרי של חלבון שהתפקיד שלו חשוב מאד בבנייה של רקמות שרירים. בנוסף, החלבון מהחי עשיר מאד בחומצת אמינו שמשתתפות כל העת לבנייה של השריר. מדובר באופן כללי בחלבונים דלי שומן שעשירים בברזל ו- B12 ובשל קצב הפירוק האיטי שלהם מומלץ לאכול אותם בסמוך לאימון. אגב, אם אתם רוצים לצרוך בשר איכותי, חשוב לציין שבשר בקר טרי אפשר למצוא במעדני גורמה, שווה להציץ. מדובר במעדנייה ותיקה ומנוסה בתחום ולא פחות חשוב מזה, מעדנייה משפחתית שאם תכנסו אליה פעם אחת, סביר להניח שתרצו לחזור אליה שוב ושוב. למעדנייה הזו יש סניפים בפריסה רחבה, בחרו את הסניף הקרוב למקום מגורכם, תוכלו כמובן גם להזמין את הבשר במשלוח עד הבית.

כמה בשר מומלץ לאכול?

באופן כללי ההמלצה של משרד הבריאות האמריקאי היא לצרוך בשר אדום דל בשומן בכמות של בין 80-50 גרם ליום. זה נכון שלבשר יש תכונות טובות מאוד והוא תורם ללא מעט תהליכים שמתרחשים בגוף האדם ועם זאת, יש לו גם לא מעט השפעות פחות טובות ומומלץ לצרוך אותו במינונים הנכונים ולא לחרוג מהם. אגב, ההמלצה הזו אינה תקפה רק לגבי צריכת בשר והיא נכונה לכל מזון באשר הוא, במידה ואתם רוצים לשמור כמובן על הבריאות שלכם.

איזה בשר מומלץ לאכול?

על מנת לבנות את השריר שלכם כראוי ובמקביל גם להפחית את הצריכה של שומנים רוויים וכולסטרול, אנחנו ממליצים לכם לצרוך בשר רזה ככל שתוכלו. באיזה בשר מדובר? בין השאר אנחנו מדברים על פילה, סינטה, כתף, חזה עוף, שייטל ועוד. במידה ותצרכו בשר שמן אתם עלולים לחשוף את עצמכם למחלות לב ועורקים, קחו זאת בחשבון. אז זה נכון, בניית שריר היא משימה חשובה במיוחד, אך אנחנו בהחלט לא רוצים שזה יעלה לכם בבריאות.

האם אכילת בשר תורמת לבניית השריר?

איך צורכים בשר ונמנעים מהשפעות שליליות?

מעבר לעובדה שאנחנו ממליצים לכם לצרוך בשר רזה, יש בהחלט עוד פעולות שאתם יכולים לבצע על מנת להפחית את הסכנה ולבנות את השריר שלכם כמו שצריך. ראשית, אנחנו ממליצים לכם לחתוך את חלקי השומן שבבשר, לפחות את אלה שנראים לעין. זה נכון שגם הבשר עצמו יכול להיות שמן, אך אין ספק שזה יסייע לכם להיפטר מחלק נכבד מהשומן. תמיד תוכלו לתת את חלקי השומן האלה למשוגעים לדבר.

בנוסף, אם אתם צורכים בשר טחון אנחנו ממליצים לא לקנות בשר טחון מוכן אלא לטחון אותו בעצמכם. כך תוכלו למעשה לבחור את נתח רזה שממנו תרכיבו את המזון שלכם, בין אם מדובר בקציצה רגילה או המבורגר. בנוסף, אנחנו ממליצים לכם לטגן את הבשר פני שאתם מבשלים אותו, זה יעזור לכם להפחית את כמות השומן הרווי בבשר ולהשאיר רק את המרכיבים הרזים שבתוכו.

לסיכום

אין ספק שצריכת בשר תסייע לכם לבנות את רקמת השריר ולחזק אותה. עם זאת, אנחנו ממליצים לכם לבחור בבשר רזה ככל שניתן ולבצע את הפעולות שציינו על מנת להפחית ככל שניתן את הסיכוי להשפעות שליליות.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות